Espressobryggare & Espressomaskiner

Espressomaskin, Kaffemaskin samt espressobryggare.

Om du går i tankarna att köpa en espressobryggare eller espressomaskin så finns det en hel del att välja mellan. Vilken sorts kaffebryggare du väljer beror på vad du gillar för typ av kaffe och hur mycket pengar du vill lägga ned på din kaffemaskin/espressomaskin.

Pressbryggare är en sorts kaffebryggare som kallas för frank press. Det viktiga när du använder en sådan här kaffebryggare är att inte ta för finmalet kaffe eftersom det gör att du kan få kaffesump i kaffet eftersom det rinner mellan filtret.

Om du väljer en filterbryggare som ibland även kallas droppbryggare så kommer du att äga den vanligaste typen av kaffebryggare i norden. Det finns inga konstigheter med denna kaffebryggare utan ni vet alla hur den fungerar. Trenden leder dock mot att allt fler kommer att byta till en espressomaskin/espressobryggare i framtiden.

Mockabryggare är en modell som är mycket vanlig bland studenter som inte har råd med en riktig espressomaskin utan istället kör på denna lågbudgetvariant av en espressobryggare. Den förekommer i nästan alla hem i södra Europa där de inte använder filterbryggare som vi gör i norden. Du får dock ingen crema till din espresso med denna form av espressobryggare.

För en optimal espresso bör du inrikta dig på att fixa en espressobryggare som har ett tryck på 8-9 bar. Detta är det absolut viktigaste att tänka på när du köper en espressomaskin eftersom fel tryck på espressomaskinen kan göra att kaffet blir dåligt och det leder i sin tur till att din kaffe latte eller cappucino blir lidande av detta.