Espressobryggare & Espressomaskiner

Kaffekultur och Coffeeshops

Kanske har du liksom många andra märkt hur den globala kaffekulturen sprider sig som en löpeld genom världen. Ständigt poppar det upp nya espressobarer och cafen. En omåttligt populär dryck är den numera klassiska kaffe latte som består av 2/3 mjölk och 1/3 espresso. För varje år som går tar espressobaserade kaffedrinkar över marknadsandelar och andelen som föredrar vanligt bryggkaffe minskar allt mer. Treden pekar även mot att man väljer att installera espressomaskiner på arbetsplatser vilket nutidens arbetskraft uppskattar.

Vi i norden dricker som bekant mest kaffe i mängd och den trenden har gjort att cafeerna numera är många och det finns utrymme för stora och små cafeterior och förtärandet av kaffedrycker som cappuccino och kaffe latte har flyttat ut till cafen istället för att ske i hem och arbetsplatser. Man skulle kunna säga att våra espressobarer är britternas pubar. I takt med att allt fler gilalr att njuta av lyxkaffe som espresso så ökar självklart även marknaden för espressomaskiner och espressobryggare vilket kommer att leda till att fler butiker kommer att erbjuda möjligheten till att mala kaffebönor i affärerna.
Som ni märker blir denna skiftande kaffekultur till en serie av händelser som kan innebära fördelar för den som kan applicera denna cafe kultur på ett bra sätt och packetera kaffet som en njutning och något man unnar sig. Förr har synen på bryggkaffe varit mer åt bukfyllnadshållet. Framtiden är ljus för framtida kaffeentreprenörer och funderar du på att öppna kafe eller någon form av företag som relaterar till espresso och cappucino så kommer du att ha en spännande framtid.