Espressobryggare & Espressomaskiner

Malning av kaffebönor för espresso och cappucino.

Malningen av kaffebönor har en mycket vikig roll för slutresultatet av hur din espresso kommer att smaka. Om du maler kaffet för finmalet för din espressosmakin så kommer det att smaka bittert, men om du istället gör det hela för grovmalet för espressobryggaren så kommer det att smaka vattnigt och rinna för fort.

Om du istället för en espressomaskin använder dig av en kaffepress av varianten Bodum så skall du ha grövre kaffe med grövre malning. Om du istället har en kaffemaskin som använder sig av ett så kallat droppfilter så skall du ha ett finare malt kaffe. När du skall mala ditt caffe så kan du använda dig av två olika sorters kvarnar som du kan mala kaffe i. Knivskäraren är liknande en mixer och mixar sönder kaffebönorna.

En krosskvarn bygger på en traditionell metod att krossa kaffebönorna tills de blir till nymalet kaffe. Om du har en bra och lyxig espressomaskin så bör du använda dig av en speciell espressokvarn för att kunna göra din bästa cappucino.