Espressobryggare & Espressomaskiner

Skumma mjölk

Om du lyckas få till ett bra mjölkskum till din kaffelatte eller cappucino så kommer du säkerligen att kunna njuta mer av din kaffedrink. Genom att skumma mjölken och tillsätta den till din cappucino så kommer du att uppnå högre höjder i din njutning. Det bästa sättet att skumma mjölk till cappucino är att använda sig av en mjölkskummare som sitter på en elektronisk espressobryggare eller espressomaskin. Den använder ånga för att skumma mjölken till din latte.

För att bedöma om den skummade mjölken är bra eller dålig går det inte att stirra sig blind på mängden av skum eftersom det handlar om att få ett mjukt skum som är följsamt och för att får det bästa skummet till din caffelatte så skall man skumma med spinn. Om du inte har en espressomaskin med ångskummare så kan du fixa det genom en mjölkskummare av hemmaslag som vanligtvis är mindre bra. Placera lattevispen i mitten av kastrullen medan du värmer mjölken och låt den spinna under hela tiden. Låt inte mjölken koka eftersom den då förstörs och inte kan användas till din espresso machiato, kaffelatte eller cappucino.